اقدامات احتیاطی در مورد مصرف راکوتان
آکنه حالتی از پوست است که باعث بروز جوش میشود. فاکتورهای متفاوتی در بروز جوش اثر گذارند، از قبیل هورمونهای جنسی، وضعیت چربی پوست، وضعیت شغلی و محل زندگی فرد و… که این موارد باعث بروز اختلالاتی در پوست فرد شده و درنهایت جوشها ایجاد میشوند. جوشها تنها یک نوع نیستند و طبعاً درمانهای متفاوتی نیز دارند.
راکوتان و یا آکوتان نام تجاری داروی ایزوتروترتینوین است. این قرص نقش مؤثری در از بین بردن باکتریهای پوست و رفع جوش و آکنه پوستی دارد.
در واقع، یکی از مواردی که سبب میشود جوش بر روی پوست به وجود بیاید، چربی بیش از اندازه پوست است. این قرص چربی پوست را کاهش میدهد و با کاهش فعالیت غدد چربی نقش ویژهای در رفع جوش دارد.
بیماری ها و مشکلات پوستی از جمله مواردی هستند که برای تشخیص و درمان آنها حتما نیاز به مراجعه نزد متخصص پوست وجود دارد. جوش یا آکنه از جمله این موارد هستند که متخصص پوست با درمان یا کنترل آنها میتواند از عوارض این عارضه پوستی جلوگیری نماید. دکتر پرستو خسروانی متخصص پوست در کلینیک ارکیده شهرکرد، یکی از پزشکان مجربی است که در تشخیص و درمان بیماری های پوستی میتواند به شما مراجعین محترم کمک نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32225455 - 038 تماس حاصل فرمایید.
نحوه مصرف راکوتان
کپسول ایزوترتینوین باید به شکل کامل بلعیده شود و از جویدن و خراشیدن آن خودداری نمایید که معمولاً دو بار در روز و به مدت پانزده تا بیست هفته مصرف میشود. البته میزان مصرف آن را پزشک تعیین میکند. در بیشتر موارد دستورالعمل مصرف این دارو به این صورت است که باید همراه با غذا و با آب زیاد مصرف شود و حداقل به مدت ده دقیقه پس از استفاده از دراز کشیدن خودداری نمایید. میزان استفاده از قرص آکوتان بسته به شرایط بیمار، وزن وی و واکنش بدن فرد متفاوت است که به منظور اطلاعات بیشتر حتماً با پزشک مشورت نمایید.
بعد از چند روز اول مصرف این دارو وضعیت پوست امکان دارد بدتر شود و به مدت یک تا دو ماه به طول میانجامد تا این دارو به صورت کامل اثر کند. در صورتی که جوشها با شدت دوباره بروز کنند دوره دوم درمان دو ماه پس از توقف مصرف دارو شروع میشود و البته به خاطر داشته باشید بیشتر از زمان توصیه شده نباید از دارو استفاده کنید.
مزایای راکوتان
کپسول ایزوترتینوئین یا راکوتان باعث کاهش تولید چربی طبیعی پوست میشود. منافذ پوستی بسته نمیشوند و تجمع چربی و التهاب بعدی اتفاق نمیافتد و در نتیجه جوش ایجاد نمیشود. مکانیسم دیگری که راکوتان از آن طریق عمل میکند باعث کشته شدن باکتری مؤثر در ایجاد آکنه میشود.
افراد منع مصرف قرص راکوتان
- زنان باردار یا شیرده
- زنانی که میتوانند باردار شوند.
- کودکان زیر 12 سال و کودکان مبتلا به آکنه قبل از بلوغ.
- افراد مبتلا به مشکلات کبدی.
- افراد با سطوح بالای چربی (چربی) مانند کلسترول و تری گلیسیرید در خون (هیپرلیپیدمی)
- افراد مبتلا به یک بیماری ناشی از مصرف بیش از حد ویتامین A (هیپرتونیتامین)
- افرادی که از آنتی بیوتیکهای تتراسایکلین استفاده میکنند.
- افرادی که به مواد تشکیل دهنده دارو آلرژی دارند.
اقدامات احتیاطی در مورد مصرف راکوتان
اگر میخواهید از این دارو استفاده کنید، به این موارد توجه داشته باشید:
- لیست کاملی از داروهایی را که مصرف میکنید در اختیار پزشک قرار دهید تا پزشک بتواند در مورد تجویز این دارو برای شما تصمیم بگیرد.
- در صورت ابتلا به بیماری افسردگی، اختلال دو قطبی شیزوفرنی، مشکلات روانشناختی، اضافه وزن و بیماریهای کبدی، بیماریهای پانکراس و اعتیاد به الکل، این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
- اگر از مشکلاتی نظیر نرمی استخوان، پوکی استخوان و کاهش تراکم استخوان رنج میبرید، این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
- در دوره مصرف این دارو هرگز خون خود را اهدا نکنید.
- ممکن است این دارو بر هوشیاری اثر بگذارد، در نتیجه در زمان مصرف آن رانندگی نکنید.
- در زمان مصرف این دارو وکس، لیزر و درم ابریژن انجام ندهید.
- در زمان شیردهی و بارداری از این قرص استفاده نکنید.
- اگر قصد بارداری دارید سه ماه قبل از بارداری مصرف این قرص را قطع کنید.
عوارض مصرف قرص راکوتان
- در زمان مصرف این دارو، پوست به شدت خشک و حساس میگردد؛ بنابراین باید از عوامل محرک مثل نور خورشید، لیزر موهای زائد، استفاده از پمادهای لایهبردار و … جلوگیری کرد. این عوارض به پوست لب و داخل بینی نیز سرایت میکند. به همین دلیل اکثر پزشکان همراه با راکوتان، ویتامینها و مرطوبکننده های لازم به صورت موضعی را تجویز میکنند تا از خون دماغ، ترک و خونریزی لب پیشگیری شود.
- از عوارض جانبی آن میتوان به سردرد نیز اشاره کرد. در بعضی موارد ممکن است از هر هزار نفر برای یک نفر حالتهای زیر پیش بیاید که سریعاً باید مصرف قرص را متوقف کرد و به پزشک اطلاع داد:
- اضطراب، پرخاشگری و خشونت، تغییر حالات روحی، افسردگی، درد معده، اسهال و استفراغ، تب و تاری دید.
- دیگر مخاطها که ممکن است دچار خشکی شوند مخاط چشم است. به هیچ عنوان در حین مصرف کپسول ایزوترتینوئین (راکوتان) نباید از لنز چشمی استفاده شود؛ زیرا به خاطر خشکی مخاط چشم ممکن است لنز باعث خراش قرنیه شود.
تزریق مزوژل جالپرو به طور تخصصی در شهر کرد، از جمله اقداماتی است که توسط دکتر پرستوخسروانی متخصص پوست انجام میشود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32225455 - 038 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : شهرکرد ، خیابان فردوسی ، حدفاصل چهارراه مولوی و چهارراه فردوسی ، مجتمع پالادیوم ، طبقه دوم
تلفن : 32263360 - 038
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
دلایل بروز جوش صورت یا آکنه چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-05-18تاریخ بروز رسانی : 1400-05-19 -
عوامل محرک آکنه کدامند؟
تاریخ انتشار : 1400-08-14تاریخ بروز رسانی : 1400-08-17 -
آکنه با چه دارویی درمان می شود؟
تاریخ انتشار : 1400-11-07تاریخ بروز رسانی : 1400-11-30
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .