آیا لیزردرمانی بدون عارضه است؟ | کلینیک پوست در شهرکرد
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / لیزر پوست / آیا لیزر درمانی روشی بدون عارضه است؟

آیا لیزر درمانی روشی بدون عارضه است؟

با پیشرفت فناوری‌های جدید، بسیاری از مشکلات و بیماری‌های پوستی را می‌توان با استفاده از روش لیزر درمانی تحت درمان قرار داد. چندین نوع لیزر درمانی وجود دارد که مورد استفاده قرار می‌گیرند. پیک‌های طول‌موج نور لیزر، مدت‌زمان پالس و اینکه چطور بافت پوست را هدف قرار دهد، کاربردهای بالینی انواع لیزر را تعیین می‌کند.

روش‌های لیزی که در ابتدای ابداع این روش مورد استفاده قرار می‌گرفت، به دلیل نواقصی که با آن همراه بود، در کنار فواید، آسیب‌های فراوانی هم برای فرد در پی داشت. هر سیستم لیزر با توجه به نوع ضایعه درمان شده دارای مشکلات خاص خود بوده است. از جمله سیستم‌های لیزر که جدیداً به بازار آمده‌اند نوع نان ابلیتیو و فرکشنال (فرکشنال فتوترمولایسیس) است. این انواع متمایز از انواع قبلی لیزرهای ابلیتیو (مانند کربن دی اکسید و اربیوم) همگی دارای پروفایل ریسک کمی هستند. همانطور که در مورد سایر روش‌های استفاده از نور قوی صادق است، ریسک‌های آن شامل افزایش لک‌های رنگی پوست، لک‌های بی‌رنگ پوستی، قرمزی، تاول ایجاد اسکار می‌باشد.

کلینیک تخصصی پوست، کاشت مو و لیزر ارکیده در شهرکرد یکی از مراکز مجهز در این زمینه می‌باشد که توانسته با دارا بودن لیزرهای مختلف و مدرن، در درمان بسیاری از مشکلات پوستی بیماران موفق عمل کند. لطفا جهت هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 32225455 - 038 اقدام فرمایید.

عملکرد لیزر پوست

در واقع لیزرها منبع نور شدید هستند. لیزر با انرژی بالایی بر روی نقاط کوچک متمرکز می‌شود. اشعه لیزر می‌تواند به آرامی لایه‌های پوست را برداشته و چین‌وچروک‌ها، اِسکارها و لک‌ها را درمان کند. همچنین با لیزر می‌توان رگ‌های خونی را بسته و یا بافت پوست را بُرش داد. نور پالسی شدید با طیف گسترده (IPL) توانایی این را دارد که رگ‌های خونی و پیگمانتاسیون را درمان کند. در این روش، اشعه متمرکز، مستقیم و کوتاه لیزر بر روی ناهمواری‌های پوستی تابیده می‌شود و می‌تواند با دقت بسیار لایه‌های پوست را بردارد.

وقتی که نور لیزر به پوست برخورد می‌کند، ممکن است از سطح پوست منعکس شده، عبور کرده، یا جذب شود. نور لیزر جذب شده مسئول اصلی بروز اثرات بالینی است که ناشی از تبدیل نور لیزر به انرژی گرمایشی (حرارت) در هدف‌های نامبرده (کروموفرها) در پوست است. در بسیاری از موارد مشکلات به وجود آمده به علت صدمات وارده هم‌زمان در اثر جذب غیر انتخابی انرژی لیزر در بافت‌های اطراف می‌باشد. به عنوان مثال افزایش رنگدانه پوست یا حتی کاهش رنگدانه پوست بعد از درمان با لیزر دی اکسید کربن ناشی از صدمه به ملانوسیت ها (سلول های رنگی پوست) و تبخیر ایجاد شده در آنها بوده است، در حالی که هدف اصلی فقط سلول‌های کراتین و فیبروبلاست های موجود در اپیدرم و درم بوده است. به طور مشابه در موارد استفاده از لیزر در برداشتن مو، صدمات ناخواسته به اپیدرم (لایه سطحی پوست) شامل ملانوسیت ها وارد می‌شود، درحالی که هدف اصلی فقط ملانین های فولیکول مو بوده است.

در اولین کاربرد پوستی، از لیزر با نور مداوم استفاده شد. با اینکه طول موج لیزر را با توجه به هدف مورد نظر به‌طور مشخص به کار بردند، به علت مداوم بودن تابش آن (و با در نظر گرفتن اینکه تابش روی هر موضع چه میزان ثابت نگه داشته شده بود) و سرعت دست جراح، باعث شده تجمع حرارتی در پوست اتفاق افتاده و به بافت‌های غیر هدف اطراف نیز سرایت نماید که در نهایت به بروز مشکلات و عوارض ناخواسته در موضع تحت درمان (عمدتاً به صورت اسکار در پوست) انجامید. این مسئله منجر به محدودیت استفاده از آن شد.

علیرغم جذب بالای انرژی لیزر توسط هموگلوبین‌ها به عنوان یکی از کروموفرهای مورد نظر، صدمات غیر اختصاصی به بافت‌های اطراف و بروز اسکار پوستی تقریباً در بیماران درمان شده شایع می‌باشد.

لیزر درمانی

کاربرد لیزر درمانی

لیزر درمانی برای درمان بیماری‌ها و مشکلات پوستی مختلف استفاده می‌شود که عبارتند از:

مزایای لیزرهای پوست

روش‌های دائمی لیزر پوست در عصر حاضر با موفقیت‌های چشمگیری روبرو هستند. برخی از مزایای استفاده از لیزرهای مدرن امروزی عبارتند از:

قابلیت کاربرد در نقاط مختلف صورت و بدن است.

حداقل احساس درد در استفاده از لیزر، نسبت به روش‌های دیگر درمانی پیش‌بینی می‌شود.

با وجود اینکه در برخی موارد استفاده از لیزر نتایج آنی جراحی را ندارد؛ اما با حداقل عوارض در مدت زمان معینی بهترین نتایج را در بر دارد

عوارض جانبی لیزر درمانی پوست

با مراجعه به مراکز معتبر، مراقبت از پوست و پیگیری جلسات درمانی به‌طور منظم می‌توان احتمال بروز عوارض جانبی را به شدت کاهش داد؛ اما با این وجود نیز ممکن است یک سری مشکلات جانبی به وجود آید که در ادامه به بررسی عوارض لیزرهای متفاوت می‌پردازیم.

عوارض لیزر به دو دسته‌ی گذرا و دائمی تقسیم می‌شوند.

قرمزی، سوزش و درد کم هنگام لیزر درمانی و گاهی تا چند روز بعد طبیعی می‌باشد؛ اما یک سری عوارض دیگر که تا هفته‌ها و ماه‌ها وجود دارند را باید حتماً تحت نظر پزشک متخصص بررسی کرده و برطرف شوند.

عوارض لیزر فرکشنال:

از آن جایی که لیزر فرکشنال با ایجاد سوراخ‌های باریک به ترمیم و ارتقای کیفیت پوست کمک می‌کند، بهتر است تا 10 روز پس از جلسه‌ی لیزرتراپی از پوست خود به دقت مراقبت کرده و از نور خورشید دوری کنید. تغییرات رنگدانه ای پوست که با لک‌های تیره یا روشن همراه است در موارد بسیار خاصی به وجود می‌آیند که در صورت مراجعه به پزشک، احتمال بروز چنین عوارضی یا عفونت و زخم‌های پوستی به شدت کاهش می‌یابد.

عوارض لیزر ND.YAG:

اگر پوست تیره یا سبزه دارید، لیزر ND.YAG بهترین جواب دهی را بر روی پوست شما داشته و عوارض لیزر صورت توسط سایر تجهیزات مانند عدم پاسخ‌دهی مناسب و سوختن پوست را به همراه ندارد.

عوارض لیزر دایود:

یکی از شایع‌ترین عوارض جانبی لیزر دایود قرمزی پوست است.

علاوه بر آن هنگام استفاده از دستگاه دایود نمی‌توان فعل و انفعالات رخ داده میان دستگاه و پوست را مشاهده کرد و همین موضوع یکی از نقاط ضعف این دستگاه می باشد و از آن جایی که تماس هندپیس و سطح پوست به‌صورت کامل انجام می‌شود، رعایت نکات بهداشتی نکته‌ی حائز اهمیتی می‌باشد.

عوارض لیزر موهای زائد:

متأسفانه به دلیل مراجعه‌ی داوطلبین به مراکز غیرتخصصی، گزارش عوارضی همچون درد شدید، تاول‌های پوستی، عفونت، ایجاد لک‌های پوستی، پوسته‌پوسته شدن و قرمزی زیاد افزایش‌یافته است.

استفاده از عینک‌های محافظ بخصوص هنگام لیزر موهای زائد صورت نکته‌ی مهمی می‌باشد و توصیه می‌شود کلینیک‌های معتبر را برای لیزر درمانی خود انتخاب کنید تا از عدم وجود مشکلات جانبی مطمئن شوید.

عوارض لیزر اربیوم فرکشنال:

قرمزی و خون‌مردگی گاهی به‌وسیله‌ی لیزر اربیوم فرکشنال مشاهده می‌شود که معمولاً پس از 2 هفته برطرف شده و جای نگرانی نیست.

احساس خارش، درد، تغییر رنگ پوست و سوزش را نیز بهتر است با پزشک خود در میان بگذارید. توجه داشته باشید لایه‌برداری پوست با لیزر اربیوم از حساسیت بالایی برخوردار بوده و حتماً باید تحت نظر پزشکان انجام شود.

بکارگیری سلولهای بنیادی در جوانسازی پوست، از جمله اقداماتی است که در کلینیک ارکیده شهرکرد، توسط متخصص پوست قابل انجام می‌باشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32225455 - 038 تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : شهرکرد ، خیابان فردوسی ، حدفاصل چهارراه مولوی و چهارراه فردوسی ، مجتمع پالادیوم ، طبقه دوم
تلفن : 32263360 - 038

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
متخصص پوست چه کسی است؟متخصص پوست چه کسی است؟

متخصص پوست و مو پزشکی است که در زمینه درمان بیماری‌های پوست، مو و ناخن و نواحی حاوی مایع مخاطی در بدن (مانند داخل دهان، بینی و چشم‌ها) تخصص دارد. ... ادامه مطلب

مزایا و معایب کاشت مو به روش SUTمزایا و معایب کاشت مو به روش SUT

کاشت مو به روش sut فرآیند نوین و پیشرفته‌ ای است که با دستگاه‌ های مجهز برای برداشت مو، بدون نیاز به تیغ جراحی و بیهوشی پیوند مو انجام می‌ شود. این متد از جمله روش‌ های کم تهاجمی است که جراحت‌ های جزئی در سر ایجاد می‌ کند. ... ادامه مطلب

عوامل محرک آکنه کدامند؟عوامل محرک آکنه کدامند؟

آکنه شایع‌ ترین بیماری پوستی است که اکثر افراد در طول زندگی خود آن را تجربه می‌ کنند. اگر چه این امر در درجه اول بر نوجوانانی که تحت تأثیر تغییرات هورمونی قرار دارند، تأثیر می‌ گذارد؛ اما بسیاری از افراد در بزرگسالی نیز همچنان دچار آکنه می‌ شوند. ... ادامه مطلب

آشنایی با انواع روشهای آبرسانی پوستآشنایی با انواع روشهای آبرسانی پوست

اگرچه باید در خانه از پوست خود مراقبت کنید و توصیه‌های آبرسانی پوست را رعایت نمایید، روش‌های درمانی بسیار خوبی نیز وجود دارد که در مطب پزشک ارائه می‌شود و می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی رطوبت پوست را تقویت کند ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465