کربوکسی تراپی چیست و چه کاربردها و عوارضی دارد؟
کربوکسی تراپی یکی از جدیدترین متدهای درمانی است که نخستین بار در دهه 90 در فرانسه معرفی شد. اثربخشی این متد درمانی به اندازهای قابل توجه بوده است که در حال حاضر در سراسر جهان توسط بهترین پزشکان پوست، مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش، برای جوانسازی پوست، کربن دی اکسید به صورت مستقیم به زیر پوست تزریق میشود. این عمل در هر نقطه از بدن، از جمله صورت، گردن، بازوها، باسن و پاها قابل انجام است. گاز دیاکسید کربن حتی میتواند در مناطق ظریف یا پوست نازک مانند اطراف چشم تزریق شود. از این درمان به منظور کاهش چربی و سلولیت، افتادگی پوست، جای آکنه، خطوط و چین و چروک و حتی گودی زیر چشم مورد استفاده میشود.
کربوکسی تراپی یک نوع مزوتراپی است که در آن به جای تزریق مایعات مزوتراپی از گاز دی اکسید کربن استفاده میشود. این دمیده شدن میتواند شبیه مزوتراپی در لایه مزودرم و یا اینکه عمیقتر و در لایه زیر پوستی انجام شود. با تزریق این گاز مقدار آن در پوست بیشتر از اندازه مجاز میرسد و همین امر موجب میشود بدن در آن ناحیه کمبود اکسیژن حس کند. در نتیجه جریان خون را در آن نقطه افزایش میدهد. افزایش جریان خون سلولهای آسیبدیده را به سرعت ترمیم میکند و مواد موردنیاز مغذی را به آنها میرساند.
کربوکسی تراپی علاوه بر کاربردهای فراوان دیگر، روشی موثر برای رفع تیرگی اطراف چشم است؛ که در کلینیک تخصصی پوست ارکیده شهرکرد قابل انجام میباشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32225455 - 038 تماس حاصل فرمایید.
کاربردهای کربوکسی تراپی
کاربردهای فراوان کربوکسی تراپی در علم پزشکی غیر قابل انکار است. کربن دی اکسید تراپی در بهبود و درمان بخشهای مختلف بدن نظیر پلکها، صورت، گردن، دستها، شکم، باسن، پاها و مو نقش مهمی ایفا میکند. برای نمونه کاربردهای این فرآیند در درمانهای زیبایی عبارتند از:
- تقویت انعطافپذیری و معالجه افتادگی و شل شدگی پوست
- از بین بردن آثار پیری پوست و کمک به جوانسازی پوست
- رفع تیرگی و چروکهای اطراف چشم
- کاهش سلولیت و چربیهای موضعی
- بهبود و درمان استرچ مارک یا ترکهای پوستی ناشی از حاملگی و چاقی
- از بین بردن چین و چروکهای پوست صورت
- کاربرد مؤثر در درمان ریزش مو
- بهبود عملکرد و نتایج لیپوساکشن
- ترمیم کلاژن سازی
- رفع خطوط و چروک ریز صورت
- تخریب بافتهای چربی مضر از بین بردن سلولیت
- بهبود وضعیت پوست
- درمان اختلال نعوظ، آرتریت حاد، سندرم ریناد و طاسی منطقی
- درمان و رفع ناهمواریهای پوست
- تحریک کلاژن سازی در پوست
- بهبود مؤثر جای زخم و آثار آکنه

نحوه انجام کربوکسی تراپی
انجام کربوکسی تراپی بسته به ناحیهی مورد هدف درمان، متفاوت میباشد؛ اما مکانیسم کلی همهی آنها یکسان است. برخی از متخصصین در ابتدای کار از کرم بیحسکننده در محل مورد نظر استفاده میکنند و سپس تزریق را انجام میدهند. با ورود کربن دی اکسید به لایههای زیرین پوست و افزایش co2 بدن مکانیسمهای جبرانی را فعال میکند. سادهترین توضیح این شیوه این است که این تکنیک فعالیتهای طبیعی خود بدن را تحریک میکند که حدوداً بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه به زمان نیاز است.
برای توضیح بهتر عملکرد کربوکسی تراپی میتوان گفت سیستم بدن انسان بهگونهای است که هموگلوبین موجود در آن تمایل بالایی به چسبیدن به گاز co2 دارد؛ به همین علت هنگامیکه این گاز به پوست تزریق میشود هموگلوبین، اکسیژن را برای چسبیدن به co2 از خود رها کرده و اکسیژن رها شده در بافت باعث افزایش جریان خون در آن ناحیه میشود و پزشکان از این اثر فیزیولوژیک استفاده کرده و در نواحی مورد نظر عمل جوانسازی و روشنسازی را انجام میدهند. در هر قسمت، سطح co2 بیشتر باشد میزان خونرسانی برای اینکه هر چه سریعتر co2 را برای دفع به ریه برساند بیشتر میشود. در پی این اتفاق میزان ساخت عروق جدید و کلاژن سازی افزایش پیدا کرده و اثرات ضد التهابی نیز بیشتر میشود. اتفاق افتادن تمام این مکانیسم بهطور همزمان در بدن میتواند فرد را به شیوهی درمانی زیبایی بسیار ایده آلی برساند.
مناطق تحت درمان با کربوکسی تراپی
- صورت
- زیر چشم
- گردن
- شکم
- بازو
- پا
- باسن
مراقبت بعد از کربوکسی تراپی
این روش، عوارض آنچنانی ندارد و نهایت این عوارض پس از ۴۸ ساعت از بین میروند؛ اما مراقبت بعد از کربوکسی تراپی هم مهم است. تنها باید تا ۴ ساعت پس از انجام این عمل، از رفتن به حمام، استخر، سونا و جکوزی خودداری کنید. همینطور بهتر است تا مدتی از انجام ورزشهای سنگین خودداری کنید و تا یک ماه زیر تابش مستقیم نور آفتاب قرار نگیرید.
موارد منع استفاده از کربوکسی تراپی
کسانی که به بیماریهای زیر دچار هستند نباید از کربوکسی تراپی استفاده کنند:
- نارسایی کلیه
- بیماران دیالیزی
- خانمهای باردار
- بیماران سرطانی
- بیمارانی که تحت شیمی درمانی قرار دارند.
- کسانی که به بیماری کمخونی دچار هستند.
- کسانی که به بیماریهای مغزی دچار هستند.
مدت ماندگاری کربوکسی تراپی
اگر قصد انجام کربوکسی تراپی را دارید، حتماً اول با پزشک خود مشورت کنید تا مشخص شود که به چند جلسه برای انجام آن نیاز دارید. تعداد جلسات کربوکسی تراپی به عواملی مانند نوع عارضه، نوع و جنس پوست و سن شما بستگی دارد. مدت ماندگاری یک جلسه کربوکسی تراپی به طور معمول ۶ ماه است؛ اما اگر این کار را با روالی معین انجام دهید، ماندگاری این روش بیشتر میشود.
عوارض جانبی کربوکسی تراپی
- برای این عمل، عوارض جانبی قابل اهمیتی مطرح نشده است. عارضهای که ممکن است پس از این عمل شاهد آن باشید، کبود شدن محل تزریق است. البته خوب است بدانید این عارضه به هیچ وجه برای نواحی چشم رخ نمیدهد و تنها در هنگام کربوکسی تراپی دستها و پاها ممکن است نمایان شود.
- سایر عوارض ناشی از کربن دی اکسید تراپی شامل قرمزی یا افزایش حرارت بدن است. این عوارض تنها تا چند ساعت ماندگار هستند و سپس بدن حالت طبیعی خود را حفظ میکند. عوارض موقت این فرآیند عبارتاند از: درد خفیف در محل تزریق و احساس عجیب در زیر پوست.
- یکی از عوارضی که افراد را نگران میکند، تورم است. تورم در محل تزریق ایجاد میشود و میزان آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است. در بسیاری مواقع تورم صورت نمیگیرد؛ اما چنانچه شاهد تورم بعد از عمل بودید، جای هیچگونه نگرانی نیست؛ به این دلیل که این تورم تنها تا 48 ساعت پس از عمل ادامه دارد و لزومی به مراجعه به پزشک ندارید.
بکارگیری سلولهای بنیادی در جوانسازی پوست و کاشت مو، از جمله اقداماتی است که در کلینیک ارکیده شهرکرد، توسط متخصص پوست قابل انجام میباشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32225455 - 038 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : شهرکرد ، خیابان فردوسی ، حدفاصل چهارراه مولوی و چهارراه فردوسی ، مجتمع پالادیوم ، طبقه دوم
تلفن : 32263360 - 038
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
فواید و کاربردهای مزونیدلینگ صورت
تاریخ انتشار : 1400-04-15تاریخ بروز رسانی : 1400-04-16 -
جدیدترین روش های جوانسازی پوست
تاریخ انتشار : 1400-09-02تاریخ بروز رسانی : 1400-09-03 -
کاربردهای میکرونیدلینگ برای پوست چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-05-26تاریخ بروز رسانی : 1400-05-28 -
بهترین روشهای جوانسازی پوست صورت کدامند؟
تاریخ انتشار : 1400-07-28تاریخ بروز رسانی : 1400-08-02 -
هایفو برای جوانسازی و ترمیم پوست
تاریخ انتشار : 1400-11-17تاریخ بروز رسانی : 1400-11-18
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .