فواید لیزر درمانی زخم | کلینیک ارکیده در شهرکرد
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / لیزر پوست / بکارگیری لیزر کم توان برای بهبود زخم

بکارگیری لیزر کم توان برای بهبود زخم

زخم یکی از شایع‌ترین مشکلات پزشکی در سراسر جهان است. زخم‌های ناشی از حادثه، بیماری و یا جراحی طیف گسترده‌ای از زخم‌های حاد و مزمن را ایجاد می‌کنند که همراه با افزایش میزان مرگ ‌و میر همراه هستند. تأثیرات مهم زخم بر روی سلامت جسمی و روانی معمولاً محققان را برای یافتن درمان‌های کارآمد هدایت می‌کند. یکی از روش‌های درمان که در سال‌های اخیر توسعه یافته است لیزر درمانی کم است.

لیزر درمانی کم توان (LLLT) یک روش پزشکی است که برای درمان درد و سرعت بخشیدن به بهبود زخم استفاده می‌شود. این درمان از لیزرهای کم‌توان برای تغییر روند بهبود در سطح سلولی استفاده می‌کند. در حالی که دقیقاً مشخص نیست که لیزر کم توان چگونه عمل می‌کند، تصور می‌شود که کاهش التهاب با کاهش تعداد مواد شیمیایی سلولی و آنزیم‌های مرتبط با درد و التهاب مرتبط باشد. مکانیسم دیگر ممکن است به تحریک سلول‌ها برای افزایش تولید آنزیم‌های خاصی که بر تکثیر سلول‌ها و یا تقسیم سلول‌ها اثر می‌گذارد مربوط شود، بنابراین افزایش سرعت بهبود زخم افزایش می‌یابد. به نظر می‌رسد که اثرات لیزر کم‌توان با طول موج خاص خود لیزر درمانی ارتباط دارد. طول موج ایده آل یا دوز، مدت زمان و محل درمان برای هر بیماری و زخم منحصر به فرد است.

بیماری ها و مشکلات پوستی از جمله مواردی هستند که برای تشخیص و درمان آنها حتما نیاز به مراجعه نزد متخصص پوست وجود دارد. لیزر درمانی زخم از جمله این مواردی است که متخصص پوست با درمان یا کنترل آنها می‌تواند از عوارض وخیم این عارضه پوستی جلوگیری نماید. دکتر پرستو خسروانی متخصص پوست در کلینیک ارکیده شهرکرد، یکی از پزشکان مجربی است که در تشخیص و درمان بیماری های پوستی می‌تواند به شما مراجعین محترم کمک نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32225455 - 038 تماس حاصل فرمایید.

فواید لیزر درمانی زخم

لیزرتراپی با تحریک ایمونوگلوبین و لنفوسیت تأثیر مستقیمی بر وضعیت ایمنی بدن دارد. نور لیزر توسط کروموفور (آنزیم‌های مولکولی) جذب می‌شود. در این حالت آنزیم فلاوین مونو نوکلئوتید فعال شده و شروع به تولید آدنوزین تری فسفات (ATP) می‌کند. ATP منبع انرژی برای تمامی واکنش‌های شیمیایی در سلول‌ها می‌باشد.

لیزر درمانی کم توان

لیزرتراپی سبب تحریک نقاط ماشه‌ای عضلات و افزایش جریان خون در دوک‌های عضلانی می‌شود. افزایش جریان خون باعث می‌شود تا خون و مواد مغذی از سلول‌های عضلات وارد دستگاه گردش خون بدن شوند.

افراد مناسب جهت لیزر درمانی زخم

راهکار لیزر درمانی از آنجایی که روشی بی‌خطر و غیر‌تهاجمی بوده است و دردی را متوجه شخص نمی‌کند و ضمن اینکه نیازی به استفاده‌ی از دارو پس از آن نیست منعی برای افراد ندارد؛ اما توجه داشته باشید که این روش برای افرادی که مبتلا به سرطان هستند و همین طور زنان باردار مناسب نیست. برای کسب نتیجه‌ی قطعی درمان بایستی که یک ماه کامل و در هر هفته 4 بار جلسات لیزر درمانی را تا انتها انجام دهید.

موارد استفاده از لیزر کم توان

تا کنون در موارد زیر از لیزر کم توان استفاده شده است و نتایج مثبتی بدست آمده است:

نحوه انجام لیزر درمانی زخم

  1. ضروری است در هنگام استفاده از لیزر، هم بیمار و هم درمانگر از عینک محافظ چشم استفاده نمایند. پاکسازی و ضدعفونی کردن کلیه تجهیزات دستگاه شامل پروب، صفحه کنترل، سیم، محل استقرار بیمار و... قبل و بعد از استفاده از دستگاه بر اساس دستورالعمل سازنده بسیار مهم است.
  2. پس از شستشوی زخم و پاک کردن مواد زائد باقی مانده، زخم تا 2 سانتی‌متر جلوتر از لبه زخم، با فیلم شفاف پوشانده می‌شود. از آنجایی که لیزر می‌تواند از فیلم شفاف عبور کند، باید بیمار در یک وضعیت راحت قرار بگیرد و درمانگر دسترسی کامل به تمام مناطق لازم را داشته باشد. در این حالت، پروب دستگاه باید در نزدیک‌ترین فاصله ممکن با زخم قرار بگیرد و این فاصله را در تمام مدت درمان حفظ کند تا بیشترین میزان انرژی وارد بدن شود. توصیه می‌شود از انجام حرکات رفت و برگشتی اجتناب شود تا میزان دقیق تابش لیزر به بافت قابل اندازه‌گیری باشد.
  3. اگر زخم از پروب دستگاه بزرگ‌تر باشد، نور لیزر باید بر روی تمام قسمت‌های زخم بر اساس روش گفته شده تابیده شود. روش دیگر درمان زخم با لیزر آن است که پروب به طور پیوسته و یکسان بر روی تمام زخم حرکت داده شود تا تمام زخم پرتوی لیزر را دریافت کند. در صورتی که از این روش برای درمان زخم با لیزر کم توان استفاده می‌شود، درمانگر باید پروب دستگاه را با سرعت آهسته و یکسان در تمام زخم حرکت دهد تا انرژی دریافت شده در سرتاسر بافت یکسان باشد. پس از اتمام فرایند، بیمار و درمانگر عینک محافظ را از چشم خود برمی‌دارند. درمانگر با احتیاط فیلم شفاف را جدا می‌کند و در صورت نیاز، پانسمان مناسب روی زخم قرار می‌گیرد.

عوارض لیزر درمانی زخم

لیزردرمانی یک روش غیر تهاجمی است و باعث ایجاد درد نمی‌شود و نور لیزر بدون بروز عوارض جانبی در پوست نفوذ می‌کند. تنها در ناحیه تحت درمان حس گرما ایجاد خواهد شد.

در برخی از مواقع درد خفیفی در قسمت تحت درمان ایجاد می‌شود. هرگونه درد و ناراحتی معمولاً پس از 24 ساعت رفع می‌شود. درد معمولاً فقط در جلسات اولیه درمان ایجاد می‌شود. این حالت موقتی است و در اثر فعالیت سیستم دفاعی بدن امکان بروز التهاب خفیف وجود دارد.

تزریق فیلر که یکی از اقدامات رایج کلینیک های پوست و زیبایی است؛ در مرکز پوست مو و لیزر ارکیده در شهرکرد، با بکارگیری تکنیک صحیح در تزریق و استفاده از فیلرهای معتبر و به روز دنیا انجام می‌شود. لطفا جهت هماهنگی با این مرکز و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن : 32225455 - 038 تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : شهرکرد ، خیابان فردوسی ، حدفاصل چهارراه مولوی و چهارراه فردوسی ، مجتمع پالادیوم ، طبقه دوم
تلفن : 32263360 - 038

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
علل ایجاد لک پس از انجام مزونیدلینگ پوستعلل ایجاد لک پس از انجام مزونیدلینگ پوست

مزونیدلینگ یکی از روش های نوین برای جوانسازی پوست و درمان ریزش مو میباشد که ترکیبی از خدمات مزوتراپی و میکرونیدلینگ است؛ اما استفاده از سرنگ در این روش نقش و کارایی ندارد و به جای آن داروها توسط سوزن های نازک و کوچک به پوست تزریق میشوند. ... ادامه مطلب

لیفت پیشانی و شقیقه برای چه افرادی مناسب است؟لیفت پیشانی و شقیقه برای چه افرادی مناسب است؟

لیفت پیشانی که همچنین با عنوان لیفت ابرو شناخته می شود ، باعث بازگرداندن اثرات نیروی جاذبه ، تنگ کردن بافت نرم پیشانی و بازگرداندن ظاهر جوان پوست پیشانی ، پلک فوقانی و ابروها می شود . روش های مختلفی جهت انجام این لیفت وجود دارد و برش ها در نواحی مختلف ایجاد می شوند. ... ادامه مطلب

بیماری پسوریازیس چیست و چگونه درمان میشود؟بیماری پسوریازیس چیست و چگونه درمان میشود؟

پسوریازیس سبب پوسته‌پوسته شدن پوست می‌شود و ظاهری نامناسب به پوست فرد می‌دهد. پسوریازیس یک بیماری مزمن است که در حال رفت‌و‌آمد است یعنی گاهی هست و گاهی نیست. هدف اصلی درمان این است که سرعت رشد سلول‌های پوست را کاهش دهد. ... ادامه مطلب

آیا کلوئید یا گوشت اضافه درمان میشود؟آیا کلوئید یا گوشت اضافه درمان میشود؟

کلوئید، حالت توده برجسته و ضخیم بوده و شکل برآمده دارد و بزرگ‌تر از زخم اصلی است. کلوئید در رنگ‌های صورتی، قرمز، رنگ خود پوست یا تیره‌تر از پوست اطراف ظاهر می‌شود.کلوئیدها ممکن است به دنبال آسیب‌دیدگی‌های خفیف مثل آکنه یا پیرسینگ روی پوست ایجاد ‌شوند ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465