تشخیص و درمان حساسیت پوستی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / بیماریها و مشکلات پوست / حساسیت پوستی چیست و روش های درمان آن کدام است؟

حساسیت پوستی چیست و روش های درمان آن کدام است؟

حساسیت پوستی یکی دیگر از انواع آلرژی است که بسیاری از افراد به آن دچار می‌شوند. پزشکان متخصص پوست بر این باورند که استفاده از جواهرات و زیورآلات فلزی و عطر می‌تواند عامل به وجود آمدن حساسیت‌های پوستی شوند. هنگامی‌که بدن با یک ماده‌ی آلرژی‌زا تماس پیدا می‌کند التهابات پوستی‌ رخ می‌دهد که به آن درماتیت تماسی گفته می‌شود. بیماران مبتلا به درماتیت تماسی، ممکن است خارش خفیفی در کل بدن خود و یا در ناحیه‌ی محدودی احساس ‌کنند. اگر خارش در ناحیه دست یا پا، با شدت بیشتری احساس شود ممکن است فرد از انجام فعالیت‌های روزانه خود نیز باز بماند.

پوستی که قرمز شده است و دائماً خارش دارد می‌تواند بسیار حساس و دردناک بوده و باعث خجالت شود. در بسیاری از موارد، علت حساسیت پوستی به‌راحتی قابل ‌تشخیص نیست. حساسیت پوستی می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. به‌طور مثال، قرار گرفتن در معرض برخی گیاهان سمی و مصرف برخی از داروها و مواد غذایی باعث بروز حساسیت‌های پوستی می‌شود. بعضی از بیماری‌ها مانند سرخک و آبله‌مرغان نیز می‌توانند حساسیت پوستی ایجاد کنند. اگزما و کهیر نیز از رایج‌ترین انواع حساسیت‌های پوستی به شمار می‌روند. در صورت ابتلا به هر نوع حساسیت پوستی، به پزشک متخصص آلرژی مراجعه کنید تا وضعیت شما درمان شود.

درمان مشکلات و بیماری های پوستی با لیزر، از اقدامات موثر کلینیک ارکیده در شهرکرد می‌باشد که توسط متخصص پوست انجام می‌شود. شما می‌توانید جهت هماهنگی با این مرکز و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32225455 - 038 تماس حاصل فرمایید.

انواع حساسیت پوستی

اگزما

اگزما پوستی می‌تواند منجر به خشکی، سوزش، قرمزی، خارش یا حتی تاول زدن پوست شود. افرادی که دچار اگزمای پوستی هستند اغلب دوره‌هایی را تجربه می‌کنند که علائم اگزمای پوست در آنها شدید می‌شود یا ممکن است دوره‌هایی هم وجود داشته باشد که همه علائم بهبود پیدا می‌کند و از بین می‌رود.

کهیر

در بیماری کهیر، تاول‌های قرمزرنگ و متورم بر روی پوست بدن ظاهر می‌شوند. کهیر حاد در کمتر از شش هفته برطرف می‌گردد؛ اما اگر این علائم بیشتر از شش هفته طول بکشد، کهیر از نوع مزمن است. علت بروز کهیر حاد، قرار گرفتن در معرض مواد حساسیت‌زا یا عفونت است.

درماتیت تماسی

درماتیت تماسی واکنشی است که بدن در مقابل تماس با یک ماده حساسیت‌زا و محرک از خود نشان می‌دهد و علائم آن شامل قرمزی، خارش، سوزش و ایجاد تاول‌ بر روی پوست است. تماس پوست با صابون، مواد شوینده، نرم‌کننده لباس، شامپو یا حتی قرار گرفتن بیش‌ازحد در معرض آب می‌تواند باعث ایجاد درماتیت تماسی شود.

دیگر مواردی که می‌توانند باعث بروز این واکنش پوستی شوند شامل فلزات (مانند نیکل، فولاد ضد زنگ و دیگر آلیاژهای مورداستفاده برای ساخت زیورآلات)، چسب، لاک ناخن، داروهای موضعی، گیاهان و دستکش‌های لاتکس هستند.

حساسیت پوستی

دلایل ایجاد حساسیت پوستی

محرک‌های معمول عبارتند از:

تشخیص حساسیت پوستی

برجستگی، خارش و قرمزی از جمله مشکلات پوستی شایع به حساب می‌آید و ممکن است علت آنها به راحتی قابل تشخیص نباشد. تنها یک متخصص آلرژی می‌تواند به شما کمک کند متوجه شوید که آیا علائم شما در نتیجه حساسیت پوستی است یا خیر.

اگر علائم حساسیت پوستی یا سایر آلرژی‌ها را داشته باشید پزشک ممکن است آزمایش‌های زیر را برایتان انجام دهد:

  1. تست پوست آلرژی: پوست شما را در معرض مقدار کمی عصاره ماده حساسیت‌زا قرار می‌دهند. بعد از آن در ناحیه تست شده بر روی پوست خراشی ایجاد می‌نمایند. از ناحیه خراش خون خارج نمی‌شود. اگر حساسیت داشته باشید، احتمالاً در محل آزمایش روی پوست شما برجستگی به وجود می‌آید.
  2. آزمایش خون اختصاصی: آزمایش رادیواورجاذب رادیواکتیو (RAST) یا آزمایش ImmunoCAP نامیده می‌شود. در آن میزان آنتی‌ بادی‌های مسبب آلرژی را در جریان خون شما اندازه‌گیری می‌کنند.

درمان حساسیت پوستی

هنگام انتخاب درمان باید به فاکتورهایی نظیر علت پیدایش حساسیت پوستی، شدت علائم و نشانه‌ها محل پیدایش ضایعات پوستی یا خارش دقت کرد؛ اما مهم‌ترین و ابتدایی‌ترین اقدام پیدا کردن علت حساسیت پوستی و دوری از آن است. شدت علائم و محل قرارگیری آنها از جمله عوامل مؤثر در انتخاب راه درمان حساسیت پوستی می‌باشد. اولین قدم برای این کار، پیدا کردن و شناخت عوامل حساسیت‌زا می‌باشد. در صورت بروز علائم حساسیت پوستی، بلافاصله نسبت به شست و شوی دست‌ها اقدام نمایید. دست‌های خود را با آب سرد و صابون غیر عطری بشویید تا ماده حساسیت‌زا از پوست شما جدا شده و تأثیر خود را از دست بدهد. اگر این ماده محرک پایه روغنی دارد، از الکل برای خنثی کردن و از بین بردن آن استفاده نمایید.

توجه داشته باشید که خاراندن پوست تنها باعث تشدید خارش شده و احتمال بروز عفونت را افزایش می‌دهد. کمپرس سرد و مرطوب بهترین راهکار برای تسکین خارش و کاهش التهاب است. همچنین با استفاده از مواد طبیعی همانند روغن نارگیل، روغن درخت چای، سرکه سیب، روغن زیتون و آلوئه ورا می‌توانید درمان‌های گیاهی و خانگی داشته باشید.

داروها بسته به نوع حساسیت پوستی شما متفاوت است. داروها می‌توانند به کاهش واکنش سیستم ایمنی بدن و کاهش علائم کمک نمایند و یا به طور مستقیم علائم پوستی آن را درمان کنند. در موارد معمول موارد زیر توسط پزشکان توصیه می‌شود:

ایمونوتراپی برای آلرژی‌های شدید یا آلرژی‌هایی که با سایر روش‌های درمانی کاملاً برطرف نمی‌شود انجام می‌گردد. این درمان شامل یک سری تزریق عصاره‌های آلرژی‌زای خالص است که معمولاً طی چند سال انجام می‌شود. اپی نفرین تنها برای موارد اضطراری و اورژانسی تزریق می‌شود.

زمان مراجعه به پزشک

نکات پیشگیرانه از ایجاد حساسیت پوستی

اگر دارای پوست حساسی هستید، رعایت نکات زیر به پیشگیری از بروز التهاب و تحریک پوست کمک خواهد کرد:

عوارض حساسیت پوستی

در مواقعی که حساسیت خیلی شدید شود احتمال بروز آنافیلاکسی بالا می‌رود و این امر بسیار خطرناک است. اگر فردی مشکوک به آنافیلاکسی باشد باید حتماً به اورژانس زنگ زده و یا سریعاً خود را به مراکز درمانی برساند.

تنها روشی که برای پرپشت کردن ابروها با نتایج رضایت بخش همراه است، کاشت ابرو می‌باشد که در شهرکرد توسط دکتر پرستو خسروانی قابل انجام می‌باشد. متقاضیان این روش می‌توانند جهت تعیین وقت مشاوره با شماره تلفن 6 - 32225455 تماس حاصل فرمایند.


آدرس مطب : شهرکرد ، خیابان فردوسی ، حدفاصل چهارراه مولوی و چهارراه فردوسی ، مجتمع پالادیوم ، طبقه دوم
تلفن : 32263360 - 038

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مزایا و معایب کاشت مو به روش SUTمزایا و معایب کاشت مو به روش SUT

کاشت مو به روش sut فرآیند نوین و پیشرفته‌ ای است که با دستگاه‌ های مجهز برای برداشت مو، بدون نیاز به تیغ جراحی و بیهوشی پیوند مو انجام می‌ شود. این متد از جمله روش‌ های کم تهاجمی است که جراحت‌ های جزئی در سر ایجاد می‌ کند. ... ادامه مطلب

بهبود چروک و آکنه با پیوند سلول های بنیادی فرد به پوست خودبهبود چروک و آکنه با پیوند سلول های بنیادی فرد به پوست خود

سلول درمانی به پیوند سلول زنده از خود فرد یا فرد سالم دیگر با هدف بازسازی بافت بدن گفته می‌شود. سلول‌ها می‌توانند در محل آسیب جایگزین سلول‌ها و بافت آسیب دیده شوند، مواد محرک رشد ترشح کنند و در برخی موارد به سلول‌های دیگری تبدیل شوند. ... ادامه مطلب

میکرودرم ابریژن روشی غیر تهاجمی برای جوانسازی پوستمیکرودرم ابریژن روشی غیر تهاجمی برای جوانسازی پوست

میکرودرم ابریژن روشی غیرتهاجمی برای جوانسازی پوست است. اساس این روش، لایه‌ برداری از پوست با استفاده از تکنیک‌ های مختلف است. ... ادامه مطلب

مزووایت چیست؟مزووایت چیست؟

یکی از عالی ترین روشهای برطرف کردن تیرگی و یا لکه های پوست روش مزووایت است که با درمان قطعی پوست، با استقبال فراوان مراجعین رو به رو شده است. مزو وایت برای افرادی که رنگ پوست تیره دارند و همچنین برای بهبود پوست و مبارزه با مشکلات پوستی و تغییر رنگ پوست ناشی از آکنه و پیر شدن نیز توصیه می شود. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465