آکنه با چه دارویی درمان می شود؟
جوش صورت یا آکنه یکی از عوارض پوست چرب است که به دلیل افزایش ترشح غدد سبوم (چربی) ایجاد میشود. در این مرحله، تعادل چربی پوست به هم میخورد و منافذ پوست با چربی مسدود میشوند. در نتیجه باکتریهایی که به طور طبیعی روی سطح پوست زندگی میکنند وارد پوست شده و زمینه را برای ایجاد جوش یا آکنه فراهم میکنند. این عارضه گروههای مختلف سنی، بهویژه نوجوانان را درگیر میکند که این درگیری ممکن است تا سنین بالا هم ادامه داشته باشد.
تاکنون تنها سه دسته ی دارویی ثابت کرده اند که قادر به درمان آکنه هستند. رتینوئیدها، بنزوئیل پراکسید و آنتی بیوتیک ها جزء این گروه ها محسوب می شوند. هر نوع ضایعه ى مربوط به جوش به درمان متفاوت و خاصى نیاز دارد. دریافت سریع درمان صحیح می تواند خطر عوارض طولانی مدت پوستی مانند لکه های تیره و جای زخم را کاهش دهد. در ادامه با برخی از داروهای درمان آکنه آشنا میشوید که باید با نسخه پزشک استفاده نمایید.
بیماری ها و مشکلات پوستی از جمله مواردی هستند که برای تشخیص و درمان آنها حتما نیاز به مراجعه نزد متخصص پوست وجود دارد. جوش یا آکنه از جمله این موارد هستند که متخصص پوست با درمان یا کنترل آنها میتواند از عوارض این عارضه پوستی جلوگیری نماید. دکتر پرستو خسروانی متخصص پوست در کلینیک ارکیده شهرکرد، یکی از پزشکان مجربی است که در تشخیص و درمان بیماری های پوستی میتواند به شما مراجعین محترم کمک نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32225455 - 038 تماس حاصل فرمایید.
علل ایجاد جوش صورت
- افزایش و فعالیت بیش از حد غدد چربی (سبوم) در پوست
- عوامل ژنتیک و خانوادگی
- سندرم پلی کیستیک تخمدان و اختلالات هورمونی
- فعالیت بیش از حد هورمون آندروژن یا هورمون مردانه
- آلودگی هوا و استرس
- بسته شدن منافذ پوست به دلیل مصرف زیاد مواد آرایشی، استفاده از محصولات آرایشی/بهداشتی چرب و بیکیفیت و عدم مراقبت صحیح روزانه از پوست
- مصرف برخی از داروها از جمله داروهای کورتون ، دیورتیکها، داروی ضد التهاب مانند بروفن، ایندومتاسین، داروهای شیمی درمانی و داروهای ضد بارداری

انواع جوش صورت
جوش ها بسته به شدت و وخامت، به انواع زیر تقسیم میشوند:
- سر سفید (سربسته)
- سر سیاه (سرباز)
- برآمدگی های قرمز کوچک (پاپول)
- جوش های قرمز التهابی که پاپول هایی هستند که در نوک خود دارای چرک هستند. (پوسچول)
- توده های بزرگ، سفت و دردناک در زیر پوست (گرهک ها یا ندول ها)
- توده های دردناک پر از چرک در زیر پوست (ضایعات کیستیک)
داروهای درمان جوش صورت
داروهای موضعی
این محصولات زمانی خوب عمل میکنند که 15 دقیقه بعد از شستشو، روی پوست خشک و تمیز اعمال شوند. ممکن است در طول چند هفتهی اول، تأثیری روی پوست خود مشاهده نکنید و حتی ممکن است در ابتدای درمان جوش صورت از این محصولات، متوجه تحریکات پوستی مانند قرمزی، خشکی و لایه لایه شدن پوست شوید. ممکن است پزشک برای به حداقل رساندن عوارض جانبی، دستورالعملهایی را به شما پیشنهاد کند، مانند افزایش تدریجی در میزان داروی مصرفی، شستن داروها بعد از گذشت یک مدت زمان مشخص و یا تغییر دارو و استفاده از نوعی داروی دیگر. شایعترین داروهای تجویزی موضعی برای درمان جوش عبارتند از:
- رتینوئیدها: این محصول در قالب کرم، ژل و لوسیون عرضه شده است. داروهای رتینوئید از ویتامین A مشتق شدهاند و شامل ترتیینوئین، آداپالن و تازاروتن میشوند. شما باید این دارو را در موقع شب مصرف کنید. در ابتدا به صورت سه بار در هفته و سپس به صورت روزانه. این دارو با جلوگیری از بیرون زدن فولیکولهای مو، جوش را درمان میکند.
- آنتیبیوتیکها: این داروها با از بین بردن باکتریهای اضافی و کاهش قرمزی پوست، جوش را درمان میکنند. برای چند ماه ابتدایی شروع درمان، ممکن است شما رتینوئید و آنتیبیوتیک را با هم مصرف کنید. آنتیبیوتیک را در صبح و رتینوئید را در شب مصرف کنید. آنتیبیوتیکها اغلب با بنزوئیل پراکسید ترکیب میشوند تا احتمال مقاومت نسبت به آنتیبیوتیک کاهش یابد. نمونههایی از آنها عبارتند از کلیندامایسن با بنزوئیل پراکسید و اریترومایسن با بنزوئیل پراکسید.
- داپسون (با نام تجاری Aczone): این ژل زمانی بسیار مؤثر است که با رتینوئید موضعی ترکیب شود. قرمزی و خشکی پوست ازجمله عوارض جانبی استفاده از این دارو هستند.
داروهای خوراکی
- آنتیبیوتیکها: برای درمان جوش های صورت متوسط تا شدید به آنتیبیوتیکها نیاز است تا میزان باکتریها را کاهش دهند و با التهاب مبارزه کنند. ازجمله آنتیبیوتیکی که برای درمان جوش مورد استفاده قرار میگیرد تتراسایکلینهایی مانند مینوسیکلین و داکسی سیکلین است. پزشک به محض اینکه علائم شما شروع به بهبود یافتن نمود و یا اینکه روشن شد که این داروها نمیتوانند جوشهای شما را درمان کنند (معمولاً در عرض سه تا چهار ماه) به احتمال زیاد داروها را به صورت تدریجی کاهش خواهد داد. کاهش تدریجی با کاهش مصرف غیرضروری این داروها در یک مدت زمان طولانی، به پیشگیری از مقاومت نسبت به آنتیبیوتیک کمک میکند. احتمالاً شما آنتیبیوتیکهای موضعی و خوراکی را با هم مصرف میکنید.
- داروهای ضدبارداری ترکیبی: این قرصهای ترکیبی خوراکی در درمان جوش زنان و دختران نوجوان مفید هستند. سازمان غذا و دارو سه محصولی که ترکیبی از استروژن و پروژسترون هستند (Ortho Tri-Cyclen، Estrostep و Yaz) را مورد تأیید خود قرار داده است. شایعترین عوارض جانبی این داروها عبارتند از سردرد، حساسیت سینهها، تهوع، افزایش وزن و خونریزی. یکی از عوارض بالقوهی جدی، افزایش نسبی خطر لخته شدن خون است.عناصر ضد آندروژن در صورتی که آنتیبیوتیکها نتوانند جوشها را درمان کنند، میتوان داروی اسپیرونولاکتون (آلداکتون) را برای زنان و دختران نوجوان در نظر گرفت. این دارو با خنثی کردن اثر هورمون آندروژن بر غدد چربی، تأثیرگذار خواهد بود. عوارض جانبی احتمالی شامل حساسیت سینهها، دورههای قاعدگی دردناک و ذخیره پتاسیم است.
- ایزوترتینوئین: این دارو برای افرادی که به صورت شدیدی روی پوست خود جوش دارند، تجویز میشود. ایزوترتینوئین (Amnesteem، Claravis و Sotret) دارویی بسیار قوی است و برای افرادی که با روشهای درمانی دیگر درمان نشدهاند کاربرد دارد. ایزوترتینوئین بسیار مؤثر است؛ اما به دلیل عوارض جانبی بالقوهی آن، پزشکان باید در تجویز آن برای بیماران بسیار دقت کنند. جدیترین عوارض جانبی مصرف این دارو عبارتند از کولیت اولسراتیو، افزایش خطر افسردگی و خودکشی و نقصهای مادرزادی شدید. در حقیقت، ایزوترتینوئین عوارض جانبی جدی به دنبال دارد که برای زنانی که در سن باروری هستند بسیار خطرناک است.
بکارگیری سلولهای بنیادی در جوانسازی پوست و کاشت مو، از جمله اقداماتی است که در کلینیک ارکیده شهرکرد، توسط متخصص پوست قابل انجام میباشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32225455 - 038 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : شهرکرد ، خیابان فردوسی ، حدفاصل چهارراه مولوی و چهارراه فردوسی ، مجتمع پالادیوم ، طبقه دوم
تلفن : 32263360 - 038
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
عوامل محرک آکنه کدامند؟
تاریخ انتشار : 1400-08-14تاریخ بروز رسانی : 1400-08-17 -
دلایل بروز جوش صورت یا آکنه چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-05-18تاریخ بروز رسانی : 1400-05-19 -
اقدامات احتیاطی در مورد مصرف راکوتان
تاریخ انتشار : 1400-05-12تاریخ بروز رسانی : 1400-05-13
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .